FINALIST

Torbjörn är spindeln i fotbollsnätet

Torbjörn Vallgren är inte bara fotbollsspelare i Vebomark IF han är även lagledare, tränare och styrelsemedlem i föreningen som betyder så mycket för byn. ”Jag är lite alltiallo, men vi är många som hjälps åt”, säger eldsjälen Torbjörn Vallgren som är en av tre nominerade till Norran Hjältar.

Torbjörn Vallgren, 48 år, är hårt engagerad i hembyns överlevnad och gemenskap. Tillsammans med hustrun Sofia, 44 år, och deras gemensamma barn Alve, 7 år, och Vilgot, 8 år, bor han bara en kilometer från skolan och tre kilometer från fotbollsplan. Två centrala mötesplatser som samlar och knyter ihop byborna i Vebomark.
– Det bor många barnfamiljer i Vebomark och när vi har hemmamatcher brukar de komma. Det blir mer än bara en fotbollsmatch, det blir ett evenemang för alla och det är trevligt, säger Torbjörn Vallgren.
Vebomark IF är lite av en familjeangelägenhet då pappa Åke är ordförande, brodern Kristoffer är både spelare och styrelsemedlem samt att de båda sönerna spelar i klubbens ungdomslag.
– Redan när jag och min bror var små gick vi mellan gårdarna och spelade, men det dröjde ända fram till jag var 18 år innan jag började spela i klubben, säger han.

Torbjörn Vallgren bor i Vebomark tillsammans med hustrun Sofia, 44 år, och deras gemensamma barn Alve, 7 år, och Vilgot, 8 år.
Bara några år senare blev han en av de drivande i föreningen då han förutom att spela även blev involverad i många andra roller i föreningen, ett engagemang som han fortfarande brinner för.
Torbjörn menar att han inte är ensam utan att det finns många som gör ett bra jobb i föreningen. Framför allt vill han lyfta fram vännen Nicklas Olofsson som har varit föreningen trogen i 34 år, både på och på sidan av planen.

Trots att det bor relativt få människor i Vebomark har man genom åren lyckats hålla liv i föreningen.
– Har man en gång börjat i ”Vebo” så är man med länge.
Torbjörn tror att hemligheten är att de alltid har haft roligt, men det finns även ett visst inslag av allvar.
– När det väl är match vill vi vinna, men råkar vi förlora så är det inte mer med det. Har vi bara roligt och kör på så går det bra.

Dessutom är Torbjörn engagerad i byns friskola där han sitter med i styrelsen. Och om det är någon som spolar isen på den gemensamma hockeyplanen eller kör upp byns skidspår är det mycket troligt Torbjörn som gör det. För det är så han är, om något behöver göras så gör han det.
– Det känns bra att vara delaktig.

Resultat